Antonyms

titulo_english

 

 

 

 

In the following questions choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words.

1.AGONY

A.meet time constraints
B.aim better resource sharing
C.aim better system utilization
D.aim low system overhead

Ans: Option B
Explanation:
Agony means extreme physical and mental pain.

2.CANDID

A.Bluff
B.Devious
C.Equal
D.Blunt

Ans: Option B
Explanation:
CANDID meaning in Hindi : स्पष्टवादी
View Answer

3.AMENDING

A.Alter
B.Ameliorate
C.Better
D.Debase

Ans: Option D

4.AMENABLE

A.Uncooperative
B.Persuadable
C.Biddable
D.Docile

Ans: Option A
Explanation:
AMENABLE meaning in Hindi :जवाबदेही/आज्ञाकारी/वश्य

5. Antonym of AMENITY

A.Advantage
B.Comfort
C.Enrichment
D.Abomination

AnS: Option D
Explanation:
AMENITY meaning in Hindi : सुविधा

6. Antonym of ENTANGLE
A.Untwist
B.Twist
C.Hook
D.Impede

Ans: Option A
Explanation:
ENTANGLE meaning in Hindi : उलझाना

7. Antonym of BELLYACHE
A.Fuss
B.Groan
C.Appreciate
D.Whine

Ans: Option C

8.ENORMOUS

A. Soft
B. Average
C. Tiny
D. Weak

Ans: Option C

9.GRUNT

A.Complain
B.Croak
C.Find fault
D.Applaud

Ans: Option D
Explanation:
GRUNT meaning in Hindi : भुनभुनाना

10.SQUEAK

A.Cheep
B.Creak
C.Silence
D.Cry

Answer: Option C
Explanation:
SQUEAK meaning in Hindi : चूँ-चूँ करना

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s