Synonyms

titulo_english

 

 

 

 

In the following the questions choose the word which best expresses the meaning of the given word.

1.ABANDON

A.Try
B.Join
C.Keep with
D.Forsake

AnS: Option D
Explanation:
ABANDON meaning in Hindi : त्याग दें

2.ABDICATE

A.Join
B.Search
C.Abandon
D.Advance

Ans: Option C
Explanation:
ABDICATE meaning in Hindi : छोड़ देना

3.ABSOLUTE

A.Division
B.Complete
C.Small
D.Half

Ans: Option B

4.ABSTAIN

A.Refrain
B.Ingest
C.Take in
D.Consume

Ans: Option A
Explanation:
Abstain meaning in Hindi : बचना/से दूर रहना

5.ACCORD

A.Confer
B.Refusal
C.Dissension
D.Opposition

Ans: Option A
Explanation:
Accord meaning in Hindi : सहमति

6.ACQUAINT

A.Withhold
B.Conceal
C.Familiarise
D.Risky

Ans: Option C
Explanation:
ACQUAINT meaning in Hindi : परिचित करना

7.AGGRAVATE

A.Decline
B.Acquire
C.Excited
D.Irritate

Ans: Option D
Explanation:
AGGRAVATE meaning in Hindi : क्रोधित करना

8.ALTRUISTIC

A.Progressive
B.Selfish
C.Benevolent
D.Inhumane

Answer: Option C
Explanation:
ALTRUISTIC meaning in Hindi : परोपकारी

9.ANTIPATHY

A.Enmity
B.Affection
C.Love
D.Good will

Answer: Option A
Explanation:
ANTIPATHY meaning in Hindi : चिढ़

10.APATHETIC
A.Caring
B.Concerned
C.Refusing
D.Emotionless

Answer: Option D
Explanation:
APATHETIC meaning in Hindi : उदासी

Advertisements

One thought on “Synonyms

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s