One Word Substitution

titulo_english

 

 

 

 

Choose one words corresponding to long sentences in english vocabulary.

1. A hater of learning and knowledge.
[A] Samaritan
[B] Misologist
[C] Mascochist
[D] Misogynist
Ans:Option B
Misologist

2. A man with abnormal habits.
[A] Eccentric
[B] Arrogant
[C] Self centred
[D] Supercilious
Ans:Option A
Eccentric

3.The act of violating the sancity of the church.
[A] Heresy
[B] Descreation
[C] Camouflage
[D] Sacrilege
Ans:Option D
Sacrilege

4. An animal that is equally at home on land and in water.
[A] Domestic
[B] Abstemious
[C] Amphibious
[D] Cannibal
Ans:Option C
Amphibious

5. A general pardon granted by the government to political offenders.
[A] Amnesty
[B] Alimony
[C] Diplomacy
[D] Armistice
Ans: Option A
Amnesty

6. Last part of speech.
[A] Conclusion
[B] Epilogue
[C] Peroration
[D] Permutation
Ans:Option C
Peroration

7. One who is well-versed in any subject a critical judge of any art, particularly fine arts?
[A] Veteran
[B] Philistine
[C] Dilettante
[D] Connoisseur
Ans:Option D
Connoisseur

8. A person who is against the standards of ordinary society especially in dressing..
[A] Joker
[B] Hippy
[C] Scapegoat
[D] Butt
Ans:Option B
Hippy

9. A person who readily believes others.
[A] Creditable
[B] Credulous
[C] Credible
[D] Sensitive
Ans:Option B
Credulous

10.An animal story with a moral
[A] Fable
[B] Tale
[C] Anecdote
[D] Parable
Ans:Option A
Fable

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s