Basic Computer Knowledge

computer

 

 

 

 

 

 

1. A parallel port is most often used by
(A) Mouse
(B) Monitor
(C) Printer
(D) Keyboard
Ans:Option C

2. Blue tooth technology allows:
(A) Landline phone to mobile phone communication
(B) Wireless communication between equipments
(C) Signal transmission on mobile phones only
(D) Satellite television communication
Ans:Option B

3. Which of the following is an example of an optical disk?
(A) Memory disk
(B) Magnetic disk
(C) Hard disk
(D) Digital versatile disk
Ans:Option D

4.Which of the following is(are) an example of storage devices?
(A) Tapes
(B) DVDs
(C) Magnetic disks
(D) All of these
Ans:Option D

5.IC chips used in computers are made of
(A) Silicon
(B) Chromium
(C) Lead
(D) Silver
Ans:Option A

6.Which of the following is not an example of Operating System ?
(A) Microsoft Office
(B) Windows Vista
(C) Unix
(D) Ubuntu Linux
Ans:Option A

7.Which supercomputer is developed by the Indian Scientists ?
(A) Sequoia
(B) Param
(C) Mira
(D) Jaguar
Ans:Option B

8.’OS’ in computer system means ?
(A) Open System
(B) Open Software
(C) Operating System
(D) All of these
Ans:Option C

9.’.MOV’ extension refers to:
(A) Word file
(B) Text file
(C) Image file
(D) Movie file
Ans:Option D

10.’.MPG’ extension refers to:
(A) Word file
(B) Text file
(C) Image file
(D) Movie file
Ans:Option D

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s