Basic Computer Knowledge

computer

 

 

 

 

 

 

1. Corel Draw is a popular

(A) Illustration programme
(B) Programming language
(C) Text programme
(D) None of the above

Ans:Option A

2. Firewalls are used to protect a communication network system against

(A) Unauthorized attacks
(B) Virus attacks
(C) Data-driven attacks
(D) Fire-attacks

Ans:Option A

3. The ‘brain’ of a computer which keeps peripherals under its control is called

(A) Common Power Unit
(B) Common Processing Unit
(C) Central Power Unit
(D) Central Processing Unit

Ans: Option D

4.RAM means

(A) Random Access Memory
(B) Rigid Access Memory
(C) Rapid Access Memory
(D) Revolving Access Memory

Ans:Option A

5. Which of the following is type of LAN ?

(A) Ethernet
(B) Token Ring
(C) FDDI
(D) All of the above

Ans: Option D

6. Which of the following statements is true ?

(A) Smart cards do not require an operating system.
(B) Smart cards and PCs use some operating system.
(C) COS is smart card operating system.
(D) The communication between reader and card is in full duplex mode.

Ans: Option C

7.Internet explorer is a type of

(A) Operating System
(B) Compiler
(C) Browser
(D) IP address
Ans:Option C

8.The file extension of MS-Word document in Office 2007 is ……………..
(A) .pdf
(B) .doc
(C) .docx
(D) .txt

Ans:Option C

9. ………….. is a protocol used by e-mail clients to download e-mails to your computer.

(A) TCP
(B) FTP
(C) SMTP
(D) POP

Ans:Option D

10. ………………. is a 32-bit number, normally expressed as four octets between the periods.

(A) Port
(B) Domain name
(C) IP address
(D) None of these

Ans:Option C

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s