Synonyms

titulo_english

 

 

 

1.Latent

A.apparent
B.manifest
C.concealed
D.obvious

Ans: Option C
Explanation:
Latent meaning in hindi – अव्यक्त

2.Sporadic
A.methodical
B.continuous
C.occasional
D.constant

Ans: Option C
Explanation:
Sporadic meaning in hindi- छिटपुट

3.Resume
A.complete
B.a new start
C.halt
D.cease

Ans: Option B
Explanation:
Resume meaning in hindi is बायोडाटा

4.Melange
A.mixture of medley
B.optical illusion
C.desert
D.household

Ans: Option A
Explanation:
Melange meaning in hindi- मिलावट

5.Lethargy
A.laxity
B.vivacity
C.awakening
D.vitality

Ans: Option A
Explanation:
Lethargy meaning in hindi- सुस्ती

6.Ameliorate
A.worsen
B.to appease
C.aggravate
D.to improve

Ans: Option D
Explanation:
Ameliorate meaning in hindi- सुधारना

7.Emulate
A.deny
B.imitate
C.neglect
D.question

Ans: Option B
Explanation:
Emulate meaning in hindi- अनुकरण करना

8.Unalloyed
A.misleading
B.absolutely pure and complete
C.counterfeit
D.dubious

Ans: Option B
Explanation:
Unalloyed meaning in hindi- अनमेल

9.Enigmatic
A.puzzling
B.obvious
C.displeased
D.explicit

Ans: Option A
Explanation:
Enigmatic meaning in hindi- रहस्यपूर्ण

10.Prognosis
A.identification
B.measurement
C.scheme
D.calculation

Ans: Option A
Explanation:
Prognosis meaning in hindi- रोग का निदान, रोग का लक्षण

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s